• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Ivan

  • 10.03.2020.

Pulski gimnazijalci u divljem zelenom srcu grada

U okviru našeg projekta pulski gimnazijalci će u divljem zelenom srcu grada - području Pragrande označiti i očistiti pješačku stazu. Jedan od ciljeva projekta je da se učenici vlastitim angažmanom izbore za neku promjenu u svom gradu.
Dana 10.03.2020. smo im na trasi buduće pješačke staze održali predavanje o važnosti Pragrandea za Pulu u svjetlu klimatskih promjena. Jedna od istaknutih mjera u Strategiji prilgodbe klimatskim promjenama RH do 2040. je i provedba koncepta zelene infrastrukture u svrhu jačanja otpornosti na klimatske promjene u urbanim sredinama tj. formiranje zelenih površina unutar urbanih prostora namijenjenih privremenom ili trajnom zadržavanju i pročišćavanju oborinskih voda te rekreacijskim sadržajima te razvoj plave infrastrukture ekološkom obnovom i revitalizacija vodotoka u urbanim sredinama.
Pragrande je dom i mnogim životinjama i tako mora i ostati, pa će intervencije na stazi biti biti minimalne kako bi i dalje u njemu mogle nalaziti potreban mir i sklonište. Na današnjem predavanju bili su prisutni i predstavnici MO Gregovica, koji će pomoći gimnazijalcima.