• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Ivan

  • 20.10.2020.

"Održiva priča" OŠ Monte Zaro predstavljena Gradu Puli

Predstavnice OŠ Monte Zaro - ravnateljica Branka Sironić, voditeljica školskog projekta "Skroji svoju održivu priču" Dragica Pršo i predsjednica Vijeća učenika Emina Hadžić - organizirale su sastanak s predstavnicama Grada Pule, kako bi im predstavile školski projekt i lobirale za ideju u okviru projekta - o izbacivanju plastičnih vrećica iz svih gradskih institucija. Ovo se nadovezuje na prijašnju odluku Grada o ukidanju plastičnih čaša i boca u gradskim institucijama. Sastanak je održan u četvrtak, 15. listopada 2020. godine, sa zamjenicom gradonačelnika Pule Elenom Puh Belci i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović.

Cilj projekta je realizacija 12. cilja održivog razvoja a to je održiva potrošnja i proizvodnja te smanjenje plastičnog otpada recikliranjem i izradom prirodnih sapuna.  Predstavnicama Grada uručene su platnene vrećice od recikliranog materijala i prirodni sapuni, sve izrađeno u okviru navedenog školskog projekta. Sastanak je protekao u pozitivnom tonu i volji Grada za suradnju po ovom pitanju te su obećali razmotriti predstavljenu školsku ideju.

OŠ Monte Zaro, kao i mi svi ostali uključeni u projekt "Znanje za održivo djelovanje", nadamo se pozitivnoj povratnoj informaciji od strane Grada.