• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Irena

  • 30.11.2020.

Pogledajte naš kratki film o održivom razvoju "Pokreni se – promijeni sve”

 

Pogledajte naš novi kratki film „Pokreni se – promijeni sve u kojem smo predstavili sve školske projekte pulskih i kninskih škola kojima su učenici pokušali napraviti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici.

(zbog postavki stranice video prikaz je smanjen, pokrenite ga pa povećajte ili kliknite na ikonu YouTubea za odlazak na navedeni video servis)

 

Aktivnosti su provedene u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje”. Projektom uvodimo održivi razvoj u formalno obrazovanje u školama partnerima na projektu. Cilj nam je osposobiti učenike osnovnih i srednjih škola znanjima i vještinama u području održivog razvoja te povećati razumijevanje uloge vlastitog djelovanja u zajednici.

Održivi razvoj je široko definiran koncept koji uz zaštitu okoliša obuhvaća brojne teme kao što su ljudska prava, kulturna raznolikost, održivi razvoj gradova, održiva proizvodnja i potrošnja, međugeneracijska solidarnost i druge teme. U projektu sudjeluju pulske škole: OŠ „Monte Zaro”, OŠ „Šijana”, OŠ „Kaštanjer”, Gimnazija Pula, OŠ Vladimira Nazora - Krnica te kninske škole OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija te udruge Centar za mirovne studije iz Zagreba i Ekološka udruga „Krka” Knin.

Bez primjene, bez življenja i prakse, održivi razvoj ne postoji. Ovim projektom učenici su se vlastitim angažmanom izborili za promjene u svom gradu!