• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Irena

  • 23.12.2020.

PROJEKTNI DAN I OTVORENJE IZLOŽBE „KAŠTANJER PRIJATELJ PČELA”

 

U sklopu školskog projekta OŠ Kaštanjer, pod nazivom "Kaštanjer-prijatelj pčela", provodi se lokalna kampanja osvješćivanja građana i šire javnosti u lokalnoj zajednici o važnosti pčela u urbanim sredinama.

U utorak 22. prosinca 2020. održan je projektni dan i otvaranje izložbe “Kaštanjer prijatelj pčela” u predvorju OŠ Kaštanjer. Na izložbi su predstavljeni likovni radovi u različitim tehnikama te istraživački projekti na temu važnosti pčela. Članovi Eko-grupe predstavili su medijima sve aktivnosti koje su proveli u sklopu projekta te su  pokazati medonosni vrt koji je izrađen u sklopu škole. Učenici nižih razreda- polaznici programa Dnevnog boravka obogatili su program svojim recitacijama na temu pčela i meda na hrvatskom i talijanskom jeziku.

Za polaznike Eko grupe izrađene su i majice s logom projekta koji su učenici sami osmislili, a izrađena je i tiskana brošura o školskom projektu kako bi i široj javnosti predstavili rezultate projekta.

U posljednje vrijeme sve se više priča o zagađenju zraka, o nestanku zelenih površina u gradovima te o ugroženosti pčela koje su počele izumirati krivnjom čovjeka. Pčele u ekosustavu imaju vjerojatno jednu od najvažnijih uloga - osim što proizvode med, također doprinose našem ekosustavu oprašivanjem različitih biljaka.