• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
  • 18.01.2021.

Učenici OŠ „Kaštanjer” izradili su brošuru projekta „Kaštanjer – prijatelj pčela”

 

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Kaštanjer” izradili su brošuru o svom školskom projektu „Kaštanjer – prijatelj pčela”. U brošuri su objasnili problem na koji su svojim projektom pokušali ukazati: pokrenuti lokalnu kampanju osvješćivanja građana o ugroženosti i važnosti pčela i načinima na koje  se pčelama može pomoći i u urbanim sredinama.

Opisali su brojne provedene aktivnosti koje su podijelili u tri skupine: praktične, zagovaračke i promotivne te edukativne aktivnosti. Od praktičnih aktivnosti učenici su proveli istraživanje o pčelama i njihovoj ključnoj ulozi u ekosustavu, izradili likovne radove na temu važnosti pčela i medonosnog vrta, izgradili medonosni vrt, osmislili logotip projekta... Proveli su i brojne zagovaračke i promotivne aktivnosti: komunicirali su s komunalnim poduzećem „Herculanea” i lobirali da se na javnim površinama posade medonosne biljke, predstavili su projekt u okviru „Europskog tjedna održivog razvoja”, izradili i distribuirali ovu brošuru. Učenici su se u sklopu svog projekta i educirali – prisustvovali su predavanjima o pčelama u Udruzi pčelara Pula, i predavanjima o održivom razvoju za sve učenike predmetne nastave te su organizirali projektni dan svoje škole na temu svog projekta.

U svoj projekt uključili su i brojne sudionike iz lokalne zajednice koje su također naveli u brošuri kao i što su sve naučili tijekom svoje kampanje. U ovoj simpatičnoj i veseloj publikaciji možete vidjeti i mnoštvo fotografija učenika i projektnih aktivnosti. Brošuru možete pogledati na sljedećem linku, a nalazi se i u našoj rubrici Projektne publikacije.