• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Ivan

  • 15.04.2021.

Montezarci volonterskom akcijom „Daj šapu” prikupili donacije za napuštene životinje

15. travnja 2021. učenici i nastavnici OŠ "Monte Zaro" odnijeli su prikupljene donacije u udrugu Snoopy. Donacije su prikupili tijekom svoje volonterske akcije koju su proveli u okviru projekta "Znanje za održivo djelovanje". Kažu da, bez obzira na završetak projekta, nastavljaju dalje: do kraja školske godine skupljat će donacije za napuštene životinje, a organizirat će i odlaske u Snoopy i pomagati u šetnji i brizi za pse. U svojoj akciji prikupljali su hranu, deke i igračake za životinje Udruge Snoopy. Volontersku akciju organizirali su učenici 7.a i b, 8.a i b razreda koji pohađaju Školsku zadrugu uz podršku učiteljica Valentine Jurič, Ane Okmaca Pilepić i knjižničarke Dragice Pršo. Kutija za prikupljanje nalazila se na ulazu u školu. Učenici su sami izrađivali igračke.

Akcija se organizirala u sklopu školskog projekta Skroji svoju održivu priču u suradnji s Udrugom Zelena Istra. Učenica Mia K. iz 8.a izradila je poster.

Učenici volonteri su: 7.a: Tina i Lucija 7.b: Dora, Lucas, Andrea, Mattia i Tin B. 8.a: Bartol, Emanuel, Emina, Endrit, Mia, Paola, Pino i Tara. 8.b: Amela, Anja, Noemi i Tina.( Dora P.)