• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Ivan

  • 20.04.2021.

Podijeljene kuharice „Naši stari znaju – Hrana nije otpad”

 

U sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje” dotiskana je kuharica „„Naši stari znaju – Hrana nije otpad”. Zbog velikog interesa građana kuharice smo slali građanima poštom, a pozivamo sve zainteresirane građane da svoj besplatni primjerak potraže na Info-punktu DC Rojc.

Svoje primjerke dobile su i sve škole uključene u projekt te će kuharice biti podijeljene i roditeljima.

U kuharici možete pronaći 30-ak recepata naših starijih sugrađanki/a koji će vam pomoći da hrana koju imate i ostaci jela ne postanu otpad, već se pretoče u fina nova jela. U kuharici su predstavljeni recepti za pripremu jela od ostataka kuhane riže, tjestenine, krumpira, mesa i ribe te povrća, odnosno namirnica poput starog kruha ili voća.

Jeste li znali da se u Hrvatskoj godišnje baci oko 380 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane? U proizvodnji, distribuciji i skladištenju hrane iskorištavaju se prirodni resursi, a često se proizvode i negativni utjecaji na okoliš. Kuharicu smo realizirali koncem 2020. u suradnji s vrijednim učenicama/ima i nastavnim osobljem Osnovne škole Centar Pula, Gradske knjižnice Pula i Kluba 50 plus, umirovljenicama/ima, odnosno djedovima i bakama iz Pule u sklopu projekta „Aktivni i zdravi – starije osobe za održivi razvoj” sufinanciranom od strane Grada Pule. Kuharica je dotiskana u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje” finaciranog u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u publikaciji isključiva su odgovornost Udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade RH. Kuharica će biti distribuirana i putem osnovnih i srednjih škola u IŽ.

Kuharicu u pdf verziji preuzmite u rubrici Projektne publikacije.