• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Ivan

  • 17.02.2021.

Održane uvodne radionice u kninskim školama

 

U sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje u kninskim školama, partnerima na projektu, planirane su radionice o volontiranju namijenjene učenicima i nastavnicama članicama projektnog tima.

Za učenike Srednje škole Lovre Montija 3. veljače 2021. te učenike OŠ Domovinske zahvalnosti 16. veljače 2021. predstavnik udruge „Mladi u EU“ Vinko Livaković održao je uvodnu radionica o volontiranju. Učenici su stekli znanja o volontiranju te su se upoznali s mogućnostima volontiranju u lokalnoj zajednici. Prezentirane su im dobrobiti volontiranja za pojedinca i zajednicu, predstavljeno što je to volonterski program i što on definira. Također, sudionicima je objašnjeno kako je ustrojen lokalni volonterski centar „Pozitiva“, kako funkcioniraju Europske snage solidarnosti (ESS) i koje su mogućnosti koje se nude mladim osobama.

S obzirom da su na snazi bile izuzetno stroge epidemiološke mjere, radionica za učenike SŠ Lovre Montija je održana u virtualnom okruženju na platformi Zoom u trajanju od dva školska sata. Na radionicama je sudjelovalo 42 učenika, partneri iz Ekološke udruge „Krka“ te nastavnice/ članice školskog tima Srednje škole Lovre Montija. Radionica za učenike Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin održana je uživo, zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, u trajanju od 2 školska sata za 37 učenica/ka, opet uz prisutstvo partnera iz Ekološke udruge "Krka" i nastavnica članica školskog tima. Zaključeno je da je zbog dobi djece bolje radionicu održati u samoj ustanovi, a sve potrebne epidemiološke mjere su poštivane.