• 25.4. 2019. – 24.4.2021.
  •  Švicarsko-hrvatski program suradnje
  •  Sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

Autor: Ivan

  • 01.03.2021.

Volontiranje u zajednici i akcijski planovi kninskih škola

 

Tema druge faze radionica o volontiranju, koje je pripremila i provela Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerskim kninskim školama, bilo je volontiranje u zajednici i izrada akcijskog plana volonterske akcije.

U Srednjoj školi Lovre Montija iz Knina radionica je provedena 25. veljače 2021., a u Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti Knin 26. veljače 2021. Učenicima je kroz interaktivno predavanje približena važnost volontiranja za dobrobit lokalne zajednice i vlastitog osjećaja vrijednosti. Svrha radionice je bila provesti učenike kroz razne faze pripreme koje su im potrebne za odabir njihove akcije volontiranja u zajednici i izrade akcijskog plana. Najprije im je objašnjeno zašto je važno planiranje volonterske akcije. Potom su upoznati s mogućim područjima djelovanja, prepoznavanjem problem koji žele rješavati te definiranjem ciljeva akcije. Sve je popraćeno primjerima iz života. Time se došlo do izbora akcije i izrade akcijskog plana. Time se došlo do izbora akcije i izrade akcijskog plana.

Upoznati su sa svrhom i principima izrade akcijskog plana volonterske akcije. Na radionici su učenici započeli izradu akcijskog plana. Ostavljeni su radni materijali kako bi učenici završili akcijski plan u suradnji sa svojim nastavnicama.